In Through projekt 20

Odbojkaški klub Kitro Varaždin u međunarodnom projektu – “IN/ThROugh – The Power of Cross-sectoral Synergy between Education and Sport”

Odbojkaški klub Kitro Varaždin ostvario je još jedan vrijedan rezultat, no ovoga puta ne samo na sportskom terenu.

 

Da klub nisu samo treninzi i utakmice, već da je i kontinuirana briga o mladima važan fokus u radu kluba, odbojkaši su dokazali uključenjem u međunarodni projekt INThROugh podržan od Erasmus+ programa Europske unije, koji objedinjava sport i edukaciju s ciljem stvaranja međusektorske sinergije između sporta i edukacije.

 

U projekt su uključena po dva partnera iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije, a OK Kitro Varaždin uzeo je kao partnere u projektu klubove iz drugih sportova, nogometni klub Viner Sport iz Skopja te košarkaški klub Cerak iz Beograda.

 

U gradskoj vijećnici,  u nazočnosti gradonačelnika g. Nevena Bosilja u ponedjeljak 10. svibnja održana je završna konferencija  projekta na kojoj je gradonačelnik istaknuo važnost sporta u razvoju mladih ljudi ali također i važnost stjecanja znanja koja su mladima kasnije velika pomoć u životu.

 

“Sport je jako važan za razvoj mladih ljudi, za razvoj njihovog samopouzdanja i komunikacijskih vještina, a pomaže im naučiti pobjeđivati, gubiti ali i surađivati sa svojim kolegama. Svi mi koji se bavimo treniranjem, uključujemo te metode u svom radu, a kroz ovaj projekt razvili smo metode kako se ti rezultati mogu bolje i lakše ostvariti” – rekao je Ivica Đolonga, trener u OK Kitro Varaždinu.

 

Nakon konferencije na sportskom igralištu Druge gimnazije Varaždin održane sportske aktivnosti na kojima su prikazani načini i metodologije rada s mladima, vezane uz ovaj projekt.

projekt vijećnica In Through projekt 20 In Through projekt 21 In Through projekt 24

Newsletter