
Satay
PILEĆI RAŽNJIĆI S UMAKOM OD KIKIRIKIJA
(za 4 osobe)
SASTOJCI: 600 g piletine, 200 g jasmin riže
Marinada: 5 žlica tamnog umaka od soje, 2 žlice meda, 2 žlice biljnog ulja, 1 žličica karija u parahu, 1 žličica čilija u prahu
Kikiriki umak: 1 luk, 1 češnjak, 3 žlice šećera, 3 žlice maslaca od kikirikija, 2 žlice limunovog soka
PRIPREMA:
1. Pomiješati med, tamni umak od soje, ulje, začine i sol.
2. Piletinu narezati na komade srednje veličine i pomiješati u marinadi. Ostaviti da odstoji 1 sat.
3. Skuhati jasmin rižu.
4. Sitno nasjeckati luk i češnjak te ih popržiti u tavi na malo ulja. Dodati 100 ml vode i kuhati 5 minuta. Dodati maslac od kikirikija, šećer, sok od limuna i tamni umak od soje. Po potrebi dodati vode i kuhati do željene gustoće.
5. Napraviti ražnjiće od komada piletine i ispeći ih na roštilju. Poslužiti s umakom od kikirikija i kuhanom jasmin rižom.
Jasmin riža
Tamni umak od soje
Čili u prahu
Najažurnije informacije o radnim vremenima svih prodavaonica, moći ćete kao i dosad…
Pročitaj više