Recept za pileće ražnjiće s umakom od kikirikija

Satay

PILEĆI RAŽNJIĆI S UMAKOM OD KIKIRIKIJA

(za 4 osobe)

 

SASTOJCI: 600 g piletine, 200 g jasmin riže

Marinada: 5 žlica tamnog umaka od soje, 2 žlice meda, 2 žlice biljnog ulja, 1 žličica karija u parahu, 1 žličica čilija u prahu

Kikiriki umak: 1 luk, 1 češnjak, 3 žlice šećera, 3 žlice maslaca od kikirikija, 2 žlice limunovog soka

 

PRIPREMA:

1. Pomiješati med, tamni umak od soje, ulje, začine i sol.

2. Piletinu narezati na komade srednje veličine i pomiješati u marinadi. Ostaviti da odstoji 1 sat.

3. Skuhati jasmin rižu.

4. Sitno nasjeckati luk i češnjak te ih popržiti u tavi na malo ulja. Dodati 100 ml vode i kuhati 5 minuta. Dodati maslac od kikirikija, šećer, sok od limuna i tamni umak od soje. Po potrebi dodati vode i kuhati do željene gustoće.

5. Napraviti ražnjiće od komada piletine i ispeći ih na roštilju. Poslužiti s umakom od kikirikija i kuhanom jasmin rižom.

 

Jasmin riža

premium-aaa-jasmin-riza-18-kg

 

 

 

 

 

 

Tamni umak od soje

superior-tamni-umak-od-soje-750-g

 

 

 

 

 

Čili u prahu

ljuti-cili-u-prahu-100-g

 

 

 

 

 

Newsletter