Recept za prženu tjesteninu s mesom i kozicama

Chow Mein
PRŽENA TJESTENINA S MESOM I KOZICAMA

(za 4 – 6 osoba)
SASTOJCI: 450 g instant pšeničnih rezanaca, 45 ml (3 jušne žlice) biljnog ulja, 2 režnja češnjaka narezana na listiće, 1 jušna žlica kosanog svježeg đumbira, 2 svježa nasjeckana crvena čilija, 75 g narezane suhe kobasice (izvorno: lap cheong), 1 file pilećih prsa narezan na tanke ploške, 16 oguljenih repova velikih kozica (black tiger), 115 g zelenih mahuna, 225 g klica kineskog graha (mung bean), 50 g vlasca, 30 ml (2 jušne žlice) svijetlog umaka od soje, 15 ml (1 jušna žlica) umaka od kamenica, 15 ml (1 jušna žlica) sezamovog ulja, sol, mljeveni crni papar, na tanke trake narezani mladi luk, kosano lišće korijandera (ili peršina) za garniranje.

PRIPREMA:
1. Tjesteninu prokuhamo i ocijedimo prema uputi na pakiranju.
2. Na 15 ml ulja u woku 2 minute pržimo češnjak, đumbir i čili, pa dodamo kobasicu, piletinu i kozice i pržimo na jakoj vatri još 2-3 minute. Mješavinu premjestimo u zdjelu i odložimo na toplo,
3. U woku zagrijemo ostatak ulja, dodamo mahune, klice i vlasac, pa pržimo 1-2 minute.
4. Dodamo ocijeđenu tjesteninu, umak od soje, umak od kamenica, sol i papar prema vlastitom ukusu, vratimo mješavinu kobasica, piletine i kozica u wok, sve dobro izmiješamo, tako da se svi sastojci prožmu i ravnomjerno zagriju, pa odmah poslužimo posuto mladim lukom i lišćem korijandera.
5. Umiješamo sezamovo ulje i odmah poslužimo jelo u zagrijanoj zdjeli posuto mladim lukom i korijanderom.

Kineski rezanci

HS03715 KINESKI REZANCI S JAJIMA

Svijetli umak od soje

HS08193 Superior SVIJETLI UMAK OD SOJE

Umak od kamenica

HS08708 UMAK OD KAMENICA

Newsletter